Geplaatst op

Goede, zuivere en evenwichtige voeding voor uw hond

 

Wat is er mooier dan een hond met een probleemloze huid en een glanzende vacht. Het is een goede afspiegeling van gezondheid.

grootste orgaan

De huid is het grootste orgaan van een hond en heeft diverse belangrijke functies. Zo beschermt de huid tegen het indringen van schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. Maar ook tegen bijvoorbeeld (felle) zon, koude- en warmteschommelingen en vele andere bedreigingen van buiten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het overgrote deel van de huid- en vachtproblemen bij honden  veroorzaakt wordt door andere stoffen dan voedingsmiddelen. Pollen, mijten en ook bijvoorbeeld vlooienbeten  zijn belangrijke oorzaken. Zoek bij problemen de oorzaak dus niet alleen maar in het voer.

Weerstand komt uit de darmen

Ook de darm is een onderdeel van de huid. En het is bekend dat 70 – 80% van de weerstand van een hond vanuit de darmen komt. Zie hier de relatie met voeding. Die moet optimaal zijn om de huid en darmen te ondersteunen. Goede, zuivere en evenwichtige voeding zoals Silverdog ontziet en beschermt de darmen. Daarmee wordt de weerstand dus verbeterd. En ook zal de huid minder gevoelig zijn voor de vele bedreigingen van buitenaf.

Silverdog bevat onder andere lijnzaad. Al sinds mensenheugenis wordt lijnzaad ingezet vanwege de hoge voedingswaarde. Maar ook omdat het vele gezondheid-ondersteunende werkingen heeft. Lijnzaad heeft zeer hoogwaardige eiwitten en is rijk aan vele soorten vitamines. Zo heeft het een uitgebreid complex van B-vitamines en vele nuttige sporenelementen. Maar ook is lijnzaad een zeer belangrijke bron van omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend werken en bevat het veel slijmstoffen.

Lijnzaad voor hoge voedingswaarde

Lijnzaad zorgt dus o.a. voor een gezond werkend darmstelsel. De slijmstoffen beschermen en verzorgen de binnenzijde van de darmen.  Lijnzaad stimuleert ook de werking van de anaalklieren en het heeft een prebiotische werking in de darmen.

Maar ook op de huid en vacht heeft lijnzaad een groot effect. Het zorgt, mede vanwege de Omega-3, voor een mooie en dikke onder-vacht. En de hond krijgt een soepele en goed opgebouwde huid. Deze is hierdoor beter bestand tegen de vele bedreigingen van de buitenwereld. Maar ook zal de huid zich sneller herstellen na beschadiging of bijvoorbeeld na een vlooienbeet.

Meer dan voeding alleen

Silverdog is dan ook meer dan alleen een som van kale nutriënten. Silverdog is meer dan voeding alleen.

 

Rechtstreeks naar de webshop